Havalı Silahlar [1]: Türkiye'de Tabanca Kullanmayı Öğrenmek


ABD'de yaşasak daha farklı bir başlık ve içerikle karşınıza geçeceğimiz bu yazımızda gerçek silahlar yerine havalı silahların Türkiye'de kullanımı ve öğrenimi hakkında bilgiler vereceğiz. En baştan belirtelim, havalı tabancaların gerçek bir silahtan farklı olmayan örnekleri ile çok daha ekonomik ve gürültüsüz deneyimler yaşayabileceksiniz!

Havalı silah: Karbondioksit tüplüsü, yaylısı, hava pistonlusu olmak üzere üç ayrı türde incelenebilecek olan bu silah türü, haznede sıkıştırılmış hava yardımı ile saçma atmak üzere tasarlanmıştır.

Neden havalı silah?
Gerçek fişekler & mermilerin fiyatlarının pahalılığı, silahların rahatsız edici gürültüsü, terör ve diğer unsurlar yüzünden silaha sahip olmadan önce onlarca bürokratik aşamanın geçilmesi gerekliliği ve en önemlisi silahın kendisinin fiyatı ile yaralayıcı ve tahripkâr yanının büyüklüğü insanları havalı silahlara yöneltmiştir.

Gerçek silahlar yerine havalı silahlarla elimize silah almanın nasıl bir his olduğunu öğrenebilir, kendimizi silah kullanımı konusunda eğitebilir, hobi olarak havalı tabancaları kullanabiliriz. 

Havalı Silah ile Tabanca Kullanmayı Öğrenmek:

Havalı silahlara av marketleri veya internet av mağazaları ile ulaşabilirsiniz. 50₺'den başlayan fiyatlarla karşınıza çıkacak olan bu silahlar genel olarak 100₺ üzeri fiyat etiketleriyle kullanılabilir bir formda karşınıza çıkabiliyorlar. Diğer detaylarına kısa bir internet aramasıyla sahip olabileceğiniz havalı silahların kullanımı konusunda birkaç bilgi vermek istiyoruz:

Elinize oturacak bir silah seçin:
Kendi elinize ve zevkinize uygun bir silah seçerken, aynı zamanda silahın özelliklerine dair de bilgi edinin ve kullanımı konusunda rahatsız edecek unsurlar barındırmadığından emin olun. Silahın nasıl tutulması gerektiğini, modeliyle internette ararsan bulacaksındır.

Atış yapacak bir alan seçin:
Kesinlikle sekme yapabilecek yerlere karşı önlem alın. 

Güvenlik önlemlerini es geçmeyin:
Atış yapacağınız alanın izolasyonunu sağladıktan veya arka tarafı atışlara rağmen zarar görmeyecek bir açık alan seçtikten sonra yapmanız gereken kişisel güvenliğinizi sağlamaktır. Eğer ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız, buna göre hazırlanabilirsiniz.

Hayvanları hedef almayın:
Hayvanlar yasalarla korunmaktadır ve sinirleri ile bizler gibi acıları hissedebilmektedirler. Tahripkâr olan bu silahlar, kesinlikle küçük hayvanları öldürebilecek, büyük hayvanları ve insanları yaralayacak kadar zararlı olabilmektedir. 

Atış pozisyonu seçin:
Tek diz üzerinde, diğer ayak tabanı dizin hizasında yere tam oturacak şekilde durabilir, ayakta pozisyon alabilir, yürüyerek veya uzanır pozisyonda yuvarlanarak atış denemeleri yapabilirsiniz. Her şeyden önce güvenliğinizi sağlamalısınız.


1 yorum: Leave Your Comments

+