Kendi Melez Dövüş Sporunu Yarat veya Seç

hangi dövüş sporunu seçmeliyim

Kendi dövüş sporu seçiminizi yapmanız üzere kısmi bilgilendirmeler içeren bu yazıyı paylaşmak istedim. İlerleyen günlerde daha da detaylara girecek olan makalelerle tüm Ajan Rehberi Topluluğu'na, topluluğun tüm ajanlarına seçtikleri dövüş sporunda ilerlemeleri için posterler seçeceğiz. Temel sorumuz ise şu: "Hangi dövüş sporunu seçmeliyim?", "Hangi dövüş tekniği en iyisi?"

Dövüş sporu seçmeden önce bilmeniz gereken ilk üç şey:

  1. Dövüş sporları, sadece bedenle değil; zeka ve ruh ile icra edilir. Burada ruh, hissedebilme yeteneğinizi temsil ederken zeka ise beyninizi işaret etmektedir.
  2. Bir dövüş sporunu öğrenmek, yüksek kararlılık gerektirir. (Ve biz ART olarak başladığımız işi yarım bırakmayız.)
  3. Bir yere tırmanmak ile birebir aynı olan dövüş sanatlarında zirveye ulaşmak, ilk aşamaları geçmeden elbette imkânsızdır. Önce yamaçlara tırmanacağız, ardından zirvede özgürlüğümüzü haykıracağız.
Ruhsal aydınlanmayla birlikte bedeninizde yeniden yaratılmış hissedeceğiniz bir dövüş sanatı bulmaya odaklanmak, en çok seveceğinizi seçmek ile aynı kapıya varmaktadır. Sevdiğiniz şeyi elbette başarabileceksiniz. Bu yüzden, öncelikle size her şeyi başarmanızı sağlayacak olan azim ve istek duygusunu içinizde uyandıran dövüş sporunu seçin!

Bu yazının amacı nedir? 
Bu yazının amacı, size her yerde defalarca tanıtılmış olan dövüş sporlarını tanıtmak değil, bilinmeyen birkaç dövüş sporu ile harman ve melez bir dövüş sporu oluşturmanız için ilham kazandırmaktır. Her dövüş sporu, içerisinde eksikler barındırmaktadır. Bu yüzden yalnızca birinde ustalaşmak, çoğu zaman farklı tekniklerle saldıran rakibe karşı sizi geride bırakır.
Yerde süren teknikler ile yumrukları kullanan teknikleri birleştirerek, rakibinizi önce yere sermenizi, yerde ise etkisiz hale getirmenizi sağlayacak melez bir teknikler bütünü oluşturabilirsiniz.

1. Jeet Kune Do - Dövüş Tekniği

Bruce Lee ve melez sanatı Jeet Kune Do
Bu dövüş sporunun kurucusu Bruce Lee'dir. Yip Man'den Wing Chun'u öğrenen Bruce, bu sporun güçlü rakipleri alt edebilecek kadar başarılı bir dövüş tekniği olmadığını sövlemiştir. Bunun üzerine teknikleri kendisine ait olan melez Jeet Kune Do'yu yaratmıştır.

Kung-Fu'ya çok benzeyen bu sporda ince düşünülmüş birçok ayrıntı bulunmaktadır.Tüm odak noktası rakibin saldırıları ve bu saldırılara karşı geçtiğiniz savunma pozisyonu olan bu dövüş sanatında parmak uçlarınızı kullanarak esneyecek, savunma halleri arasında hızlı geçişler yaparak zafere ulaşacaksınız.

2. Systema - Hayatın Gerçeklerine Her An Maruzuz:

systema dövüş tekniği
Systema: Rakip ikinci hamleyle yere seriliyor
Bu Rus dövüş sanatının başlıkla alakalı bir kısmı var. O da, sokakta size kötü bir insanın acımayacağı gerçeği ile Systema'nın size acımayıp, yine sizi güçlendirmek için sert davranması arasındaki bağlantıdır. Bilindik Uzak-Doğu dövüş sporlarından çok farklı bir yerdedir. Rus Özel Kuvvetleri'nin eğitimini aldığı bu dövüş sporunun Uzak Doğu dövüş tekniklerinden ayrılan en önemli kısmı ise, net bir duruş ve pozisyon hâli olmamasıdır.

Tüm olasılıklara ve tüm tekniklere karşı savunmayı öngören bu sanatta, hedefiniz; elinde hangi silahla geliyor olursa olsun rakibinizi alt etmektir. 

3. Krav Maga - İbranice Yakın Dövüş:

krav maga dövüş sporu
Krav Maga: Hayalara saldırı
Etimolojisine baktığımızda İbranice dilinde Yakın Dövüş anlamıyla bizleri karşılayan bu dövüş sporu, İsrail Güvenlik Güçleri tarafından reflekslerin gücüne odaklanarak suçluları etkisiz hale getirmek için kullanılan, yine seçtiğim diğer sanatlar gibi birden fazla koşula ve farklı teknik içeren saldırılara karşı savunmayı hedef edinmiş bir teknikler bütünüdür. 

Kadınlar için baştan yaratılmış bir dövüş sanatı
Bu sporda, karşınızdaki caniye karşı hayatta kalma disipliniyle savaş verirsiniz. Sizi alkışlamazlar, çünkü gösteri değeri yoktur, süslü hareketleri öğrenmek zorunda kalmazsınız. Gerçek kavgaların çoğu zaman birkaç yumrukla bittiğini düşününce, yarım yamalak felsefesi bile çekici hale getirebiliyor kendisini. 

Kadın Ajanlar! Eğer bir dövüş sporu arıyorsanız, Krav Maga sizin için biçilmiş kaftan. Çünkü varlık amacı da, minimum güç ile kadınların da etkin olduğu bir yakın dövüş sanatı harmanlamak.

4. Bokator - Ok Yaydan Çıktı:

Bokator: Her zaman bir yedek plan vardır
Bu dövüş sanatı, Kamboçya'dan esen bir rüzgarla günümüze kadar savruldu. Sopaların da kullanılabildiği bu sporda yukarıdaki dövüş tekniklerinde olduğu gibi ölümcül detaylar göze çarpıyor. 

İnternette tekniklerine ait videolarını bulabileceğiniz Bokator, hakkında yazılmış çok az makaleye sahip. Yine de, işimiz tekniklerle, bunu bilmekte fayda var. Örnek olarak Double Elbow tekniğini şuradan izleyebilirsiniz.

Kendi Dövüş Sanatını Yarat:

Buraya kadar okuduysan, artık asıl sana vermek istediğimizi almanın zamanı geldi, Ajan. Bunlar, senin için çizilmiş yollarda bulunan meyve ağaçlarıydı. Senin yapman gereken ise varacağın yere giderken, en güzel kesişmelere sahip güzergahı ayarlamaktır. Böylece, daha az yürüyerek, daha çok meyve toplayabileceğin bir güzergahın olacak. 

Örnek bir başlangıç:
2. no'lu Systema ve 3. no'lu Krav Maga, silahlı düşmanlara karşı alınabilecek en iyi savunma hallerine sahip. Öte yandan yakın dövüşte, özellikle açık alanda rakibin kaçış mesafelerini de göz önüne alırsak, Systema veya Krav Maga, açılan yumak pozisyonunda ataklara her an hazır olacak hallerde bulunmadığından Bokator ile müthiş bir kombinasyon yaratılabilir.

İnternette tekniklerin videolarını seyret, not tut:
En çok işine yarayacağını düşündüğün teknikleri not et ve gerekirse videolarını kaydet. Ardından, kendine bir program hazırla veya gelecek yazılarımızda yayınlayacağımız programlara uy ve tamamen hepimizin ihtiyacı olan bu tekniklerle kişisel korunmana güven kat.

Unutma ART Ajanı:
Bir bilgisayar oyununda değilsin ve tek bir yaşam hakkından başka hakkın yok. Öldüğünde, tekrar başlamayacaksın. İşte bu yüzden, ertelemekten ve üşengeçlik etmekten her zaman nefret et. Unutma, bunlar seni her şekilde mahveden pisliklerdir. 

Düşüncelerini diğer kardeşlerinle paylaşmayı unutma.
+