Stalker [2]: Sosyal Ağlarda veya İnternette Hedef Kişiyi Bulmak

stalker internet araştırma bulma adres tespit

Hoşgeldin Ajan Rehberi Topluluğu'nun gözde ajanı! Bir sosyal ağda aradığınız kişiyi adını dahi bilmeden nasıl bulabilirsiniz? İşte bugün her şeyiyle bir insanın sosyal ağlarda izinin nasıl sürülebileceğine değineceğiz. Bu yazıyla internette birisini bulmak konusunda, bu telefon kime ait sorusuna cevap bulma konusunda, isim soyisim ile birisini bulma ve benzeri konularda bilgilenmiş olacaksınız.


Yasaların dışına çıkmadan, aşağıdaki bilgiler doğrultusunda aradığınız kişiyi elbette bulabilmeniz mümkün. Şu ana kadar bulamadığım tek bir insan dahi olmamasının, bu işin biraz beceriyle harmanlandığı takdirde ne kadar kolay ve başarılı bir iş olduğunun işareti olduğunu anlayacaksınız. Haydi, başlayalım!

Hakkında hiçbir şey bilmiyorum, yolda gördüm; bulabilir miyim?
Orada, çook uzaklarda bir gezegen varmış. Koordinatlarını da bilmiyoruz, bulabilir miyiz? Bulmayı bırakalım, o aslında yoktur bile bizim için. Bilgi, kanıtlanabildiği sürece bilgidir. Yani, hayır. 

Sosyal Ağlarda veya İnternette Aradığımız Kişiyi Bulmak: Stalklamak

İlk adım elinizdeki bilgileri değerlendirmek olacaktır. Anahtar kural: Ne kadar çok bilgi, o kadar çabuk bulmak. Şimdi telefon numarası ile kişi bulmayı görelim.

Telefon numarası olan birisinin izini sosyal ağlarda sürmek: 

1.) Eğer telefon numarası varsa, tüm sosyal ağlarda bu numarayı arayabilirsiniz. Çok düşük bir ihtimal de olsa, eğer numarası hesabına eklenmişse arama sizi profile götürecektir.

2.) Numaranın gerçekte kime ait olduğunu operatör sorgulamalarıyla öğrenebilirsiniz, fakat başkalarının rehberinde nasıl kayıtlı olduğunu sorgulayabileceğiniz hizmetler ile daha gerçekçi bilgiler elde edersiniz. Telefonunuzda CIA veya TRUECALLER uygulamaları varsa, bu uygulamalarla arayın. Eğer yoksa veya direkt internet üzerinden aynısını yapmak istiyorsanız kimbunumara.com sitesinden numarayı araştırabilirsiniz.

3.) Telefon numarasını kendi telefonunuzun rehberine kaydettikten sonra Whatsapp veya Telegram veya belki de diğer mesajlaşma uygulamalarına girebilirsiniz. Böylece, bu kişinin bu programlarda profil resmi ve ismi belirecektir. 

4.) Direkt arayabilirsiniz de. :)

Birkaç veya bir fotoğrafı elimizde olan birisini bulmak:

Daha kötü senaryolar olsa da, kötü senaryolardan birisi olan yalnızca fotoğrafa sahip olmak konusunda bize yardımcı olacak birkaç maddemiz var. Eğer fotoğrafta bir detay varsa, bu detay bir nickname olabilir, bir isim veya bir fotoğrafçı ismi olabilir; bu detayı araştırın. Bulmaya çalıştığınız arkadaşınız işyerinin önünde bir fotoğraf çekmiş olabilir. Bunu deneyin.

1.) Resim ile detaylı konum ve adres bulmak:

Akıllı telefonların yayılmasıyla ve Android türevi sistemler ile varsayılan olarak konum bilgisinin aktif  gelmesiyle, resimlere de resmi çektiğimiz adresler işleniyor. Exif bilgileri olarak kaydedilen bu bilgiler, başkalarının fotoğraflarında da var. Eğer telefonundan çekip paylaştıysa, herhangi bir işlemden (Instagram ve benzeri sistemler bazen bu bilgileri siliyor fotoğraflardan) geçmediyse konumu şu şekilde bulabilirsiniz:

Bu siteye girin. Resim seçme butonuyla resmi seçin ve yükleyin. Açılacak sayfada eğer varsa Location bilgisi yanında dünya üzeri koordinat görünecek ve aşağısında tıpkı bir alt satırdaki haritada olduğu gibi fotoğrafın çekildiği konum gösterilecektir:

resimle adres konum bulma

2.) Resmin/Fotoğrafın diğer sitelerde paylaşılıp paylaşılmadığına bakmak:

Resim, aslında gerçekten sandığınız kişiye dahi ait olmayabilir. Bu gibi durumlar başta olmak üzere, farklı amaçlar için resmin hangi sitelerde yer aldığını görebilirsiniz. (Bazı durumlarda, gizlilik ayarlarıyla paylaşılan resimler bu şekilde bulunamazlar.)

  • Google'a girin. Sağ üst köşedeki "Görseller" linkine tıklayın ve görsel arama kısmındaki kamera simgesine tıklayarak fotoğrafı seçin ve taratın. (Aynı işlemi Yandex.com.tr'de, tineye.com'da ve bildiğiniz diğer sitelerde de yapabilirsiniz. Her birinin arşivi farklıdır.)
  • Çoğu zaman bir sonuç bulursunuz. Bulduğunuz sitelerin her birine göz atarak veri elde etmeye çalışın.

Adını ve soyadını bildiğiniz birisini sosyal ağlarda / internette bulmak:

Yukarıdaki tüm seçenekler, olası kötü senaryolar içindi. Daha iyi bir senaryo ise adını ve soyadını bildiğiniz birisini bulmak senaryosudur. Bu noktada ilk olarak basit, daha sonra kapsamlı araştırma yapabileceğiniz birkaç madde sıralayacağım.

  • İsmi ve soyismi sosyal ağlarda (facebook, twitter, instagram vs.) aratın. Ayrıca Google'da aratın. Ek olarak tahmini şehri yazarsanız, bu şehirle ve isimle bağlantılı bir şeyler varsa, karşınıza çıkacaktır.
  • Eğer bir yakınına veya arkadaşına ulaştıysanız, kesinlikle tüm beğenileri gözetin. Elbette yakın bir arkadaşına rastlayacaksınız.
  • Bu sitede bu isim ve soyisme ait tüm profilleri aratın: https://pipl.com/ . Bu adreste ayrıca konum da girebilirsiniz fakta emin değilseniz boş bırakın. Geçmiş yıllara dahi ait olsa, birçok kaydı tarayarak karşınıza kişiyle alakalı sonucu getirecektir. Yıllar önce unuttuğum ve Google ile türevleri arama motorlarında da bağlantıları kalmamış olan hesabımı bu araçla bulduğum günü hatırlıyorum. 
Aslında en önemli madde adını ve soyadını bildiğiniz birisini bulmak iken, burada oldukça kısa bir anlatımla bitti. Bunun sebebi, sizin becerinize kalmış olmasıdır. Elinizde herhangi bilgi varsa zaten ona az da olsa ulaşmışsınızdır. Fakat yalnızca Twitter'ını bildiğiniz birisinin aslında kim olduğunu az çok bu şekilde çözebilirsiniz belki, ne dersiniz?

Sevgili ART Ajanı ve kardeşliğimizin gözde üyesi;

Yorum kısmında kendi düşüncelerini sunmayı ve eklemeler yapmayı, olumlu & olumsuz eleştirilerini paylaşmayı veya faydalı tartışmalar yaratmayı unutma. Seni seviyoruz.

6 yorum: Leave Your Comments

  1. abi süpersin onediodan geldim helal olsun adres çıktı fotoğraftaaa :DDDDDDD ajan kardeşliğine tşkler

    YanıtlaSil
  2. Slm ben çorum lu makina muhendisi ve 25 yasinda oldugunu biliyorum erkegin nasil bulucam bu kisiyi

    YanıtlaSil
  3. Faceden aradığım kişiyi buldum fakat instegramdan nasıl bulabilirim

    YanıtlaSil
  4. Otobuste kendi cektigim bi fotografi var nasil bulabilirim ?

    YanıtlaSil
  5. Kızı birkez g9rdüm eminönü Üsküdar vapurunda vapurdan inince bir cafeye girdi ben bu kızı nasıl bulucam fikri olan?

    YanıtlaSil
  6. abi aradığım kişi soyadını değişmiş olmalı yani evlenmiş ne yapa bilirm acil....

    YanıtlaSil

+